Tidligere udsendte Newsletters

6/6 2009 - Newsletter fra HeidiHersom.dk juni 2009

Newsletter juni 2009

 
Intro
Så er årets første sommermåned over os med sol og lys og varme.
 
Husk at komme udenfor når du kan - solens stråler giver i mere end én forstand energi, overskud og kræfter. De fleste kender vel dét med at humøret får et hak opad, når solen skinner. Og kendt er det jo også at vinter-depressive mennesker har gavn af særlig lys-behandling. Fysisk har vi også godt af solens stråler, og forklaringen på det hele er, at vi optager energi fra solen gennem det æteriske legeme, som er den inderste del af vores aura.
god fornøjelse i haven, på stranden, eller på cyklen til og fra arbejde!
 
Maj måneds konkurrence gav en masse nye tilmeldte modtagere til dette Newsletter, således at der nu er godt 300 tilmeldte. Tak til alle jer, der har videresendt nyhedsbrevet til familie, venner og netværk.
 
Vinderne af konkurrencen er nu fundet. Hanne K., Anette L., og Susi H. har hver vundet en valgfri gratis rådgivning eller behandling. Jeg håber at kunne offentliggøre et par reviews fra de heldige vindere i næste Newsletter!

 
Fra min praksis - at respektere egne og andres grænser

Af og til når man arbejder med udvikling af mennesker, er der perioder hvor det er som om at alle har de samme temaer – næsten som om der er tale om en kollektiv problemstilling.

Dette har været tilfældet for mig i maj måned – stort set alle kunder og klienter har haft problemer og kvaler omkring dét at sætte grænser ift andre mennesker.

Her er nogle eksempler fra min praksis:

Klienten S har problemer med sin store datter. Efter en turbulent skilsmisse har S behov for at give datteren tryghed og stabilitet. Datteren dirigerer og udstikker ordrer til S, således at S føler sig som en tjener i sit eget hus. Først efter at vi i terapien fik identificeret at S følte sine grænser krænket, og efter at være blevet enige om at grænse-sætning overfor børn faktisk er en kærlig gestus, kunne S igen finde ro derhjemme.

Klienten Bs  leder er både grænseoverskridende i form af uønskede romantiske tilnærmelser, og i form af at lederen pålægger B alt for meget ansvar ift stillingens niveau og aflønning. I fællesskab kom vi frem til at Bs grænse for hvad han vil stå model til, var kraftigt overskredet, og at han måtte sige fra, uanset om konsekvensen blev store konflikter  eller risiko for at miste jobbet.

Klienterne M og V var i parterapi pga store konflikter i forholdet. Kvinden V havde svært ved at mærke hvad hun havde lyst til og behov for i forholdet. Ofte føjede hun manden Ms ønsker, uanset at det i terapien kom frem at mange af mandens idéer var hende direkte frastødende. Omvendt udnyttede M at han ’kunne få det som han ville ha’ det’. Terapien gik ud på at V skulle lære at mærke sine egne grænser, og at M skulle lære at respektere Vs grænser, selvom de var forskellige fra hans egne.

Klienten C (som i øvrigt er henvist af sin arbejdsplads pga arbejdsmæssige problemer) er i et forhold hvor manden er voldelig. Gennem terapien fik vi afdækket hvilke årsager i Cs fortid der gjorde, at hendes selvværd var så lavt, at hun mente at hun havde fortjent en så ussel behandling. C begyndte at mærke sine egne grænser og startede på at navigere på en helt ny måde i sit liv.

 

Alle mennesker kender situationer hvor man ikke lige fik sat en grænse i tide, eller hvor man (bevidst eller ubevidst) har været grænseoverskridende overfor andre. Årsagerne til problemstillingen er for det første kulturel; i vores kultur er det ofte ikke i orden at sige fra og sætte grænser, idet fokus er på at være imødekommende og samarbejdsvillig. For det andet er mange mennesker som børn blevet mødt med manglende forståelse og afvisning, i forbindelse med en sund og naturlig impuls til at sige fra. Ovennævnte klienter har været så fast overbevist om at de ikke havde ret til at sætte grænser, at de i terapien har udtalt at omgivelsern ville føle svigtede eller skuffede hvis pågældende markerede en grænse - èn klient synes endog at det var egoistisk at sige fra overfor noget, der var hende meget ubehageligt.

Summa summarum – problemer med manglende respekt for egne og andres grænser er årsager til mange mange konflikter i hverdagen – både privat og på jobbet. Opfordringen er hermed givet videre: Ær dine egne grænser, og anerkend andres. På den måde vil du få bedre relationer til dine medmennesker og til dig selv. 

 


 
Juni-tilbud og datoer for guided meditation
Nu hvor mange får udbetalt SP-penge kommer her et tilbud, som jeg kan love vil være en bedre investering i din fremtid, end det ringe afkast der er løbet ind på SP-kontoen!
 
10-turs kort på 10 x 60 minutters rådgivning/terapi koster i hele juni måned kr 4500,- (normalpris er kr 550,- for 60 minutter). 
Kortet skal være brugt senest den 15. september og tilbuddet gælder ikke virksomheder.
 
Så und dig selv lidt sjælefred og afklaring her i sommermånederne - til en god pris!
 
 
 
Datoer for de næste guidede meditationer er:
* 9. juni
* 24. juni
* 8. juli
 
Se mere info på linket nedenfor.
 
 

Guided meditation

August 2011


Februar 2011


November 2010


September 2010


August 2010


Juli 2010


Juni 2010


Maj 2010


Marts 2010


Februar 2010


Januar 2010


December 2009


November 2009


Oktober 2009


September 2009


August 2009


Juli 2009


Juni 2009


Maj 2009


April 2009

Heidi Hersom Rådgivning | Grundtvigsvej 27C, 1.tv., 1864 Frederiksberg C  | Tlf.: 40 30 17 61 | hhersom@me.com