Tidligere udsendte Newsletters

6/10 2009 - Newsletter fra HeidiHersom.dk oktober 2009

Newsletter oktober 2009

 
 
Intro oktober
 
Efteråret er her - årstiden hvor naturens aldringsproces går igang, årstiden hvor alt det grønne forgår for at forny sig igen til foråret.
 
Efteråret er en glimrende årstid til din egen 'fornyelsesproces'. Er der noget der skal forgå eller fornyes i dig, eller i dit liv, er efteråret et godt tidspunkt at gøre det på.
 
Dette leder mig frem til månedens reflektion:
 
Tænker du engang imellem over, hvad du bruger din tid og dine ressourcer på? Om tiden bruges rigtigt? Om der er et ordentligt formål med den tid, de kræfter og den opmærksomhed du bruger på en given sag, relation, opgave?
 
Af og til er det rigtig vigtigt at stoppe op og give sig selv lov til at reflektere over dette. Alt for ofte farer vi hovedkulds rundt og bruger tid, energi og ressourcer på noget som er formålsløst.
 
Rigtigt mange mennesker, som jeg møder i mit daglige virke, lever deres liv på en måde, hvor ressourcer og tid bliver brugt helt forkert i forhold til hvad der ville være bedst for den pågældende. Eksempler:
 
  • Nogen bruger al deres energi på at blive i et parforhold eller i et job hvor de slet ikke trives
  • Nogen bruger al deres energi på at fokusere på de få negative aspekter i deres liv, i stedet for at fokusere på alt det gode
  • Nogen bruger al deres energi på at holde liv i konflikter og stridigheder, istedet for at fokusere på at løse dem
  • Nogen bruger al deres energi på forbrug og overfladiske ting, istedet for at opbygge og nære gode relationer til andre mennesker
Og så er der så lige 'det officielle Danmark' med regering, kongehus, politi og den samlede danske presse, der vælger at lamme hele hovedstaden og hele sendefladen i TV en halv dag, fordi en præsident kommer forbi..... (Så 'ressoruce spild' og 'formålsløs' kan også forkomme på kollektivt niveau!)
 
Stafetten er hermed givet videre til lidt oktober-reflektion over formålet med det vi  - bevidst eller ubevidst - vælger at fokusere på.
 
 

 
Færdigt foredrag til salg !!
 
Den 30/9 var jeg booket til at holde et foredrag på en intern konference i Lundbeck. Ledelsen meddelte imidlertid få dage forinden at der skulle fyres op mod 550 medarbejdere, og at disse afskedigelser skulle offentliggøres den 30/9. Konferencen blev selvsagt aflyst.
 
Foredraget er på engelsk, men kan naturligvis afholdes på dansk også! Titlen på foredraget er: The nature of stress and how to deal with stress through meditation.
 
Indholdsmæssigt består foredraget af en powerpoint præsentation hvor jeg fokuserer på nyeste forskning om stress og meditation. Jeg fokuserer på hvad stress er, og på de kemiske processer der sker i hjernen og i kroppen under stresspåvirkning. Desuden er der aktuelle tal og statistik omkring stress, og info om hvad man kan gøre for at mindske stress og stressens skadelige følgevirkninger - bl.a. meditation. Efter en kort pause gennemfører jeg en guided meditation for deltagerne, så de kan mærke meditations effekt på deres egen krop med det samme!
 
Arrangementet tager omkring 2 timer, og kan afholdes for store eller små personalegrupper som et 'gå hjem møde' eller som et afslappende og inspirerende afbræk i en faglig konference. Arrangementet kan for den sags skyld også afholdes for en gruppe 'privatpersoner'.
 
Kontakt mig for mere info, pris og booking!
 
 

 
Fra min praksis - konfliktløsning
 
Ovenfor i intro-afsnittet nævnte jeg, at nogen mennesker bruger energi på at holde liv i opslidende konflikter...hvilket bringer mig videre til lidt input om konfliktløsning.
 
Konfliktløsning er efter min mening et lidt slidt og diffust udtryk. Noget vi alle har hørt om, og tror vi kender, men som de færreste i virkeligheden mestrer.
 
Samtidigt er konfliktløsning jo heller ikke nogen 'disciplin' i sig selv, og der er jo heldigvis mange måder at løse konflikter på.
 
I min praksis berører jeg typisk emnet - og de retningslinier man kan bruge, når man skal løse en konflikt - når jeg har klienter i business coaching og i parterapi.
 
Her er mine tommelfinger-regler for at forholde sig konstruktivt og realistisk til konflikter og mulige løsninger af disse:
  • Anerkend at det er OK at være uenig med modparten - "Vi er enige om at være uenige"
  • Respektér den andens synspunkt selvom du er fløjtende uenig - dvs ikke noget med at "overbevise den anden om at jeg har ret"
  • Tag ansvar for din del af konflikten - istedet for at 'pege fingre' af den anden
  • Vær villig til at løse konflikten - til at komme videre, i stedet for at blive hængende i konflikten
  • Anerkend at løsningen ofte bliver et kompromis mellem dit og modpartens synspunkter
Jeg afholder korte kurser i konfliktløsning - individuelt, for par eller grupper. Kontakt mig for mere information.
 
 

 
Guided meditation i oktober
 
Grundet travlhed og efterårsferie er der kun en enkelt guided meditation i oktober.
 
Denne finder sted i Hostrups Have:
Tirsdag den 20. oktober kl. 17:30
 
Hurtig tilmelding er en god idé, da der som altid kun er 8 pladser til rådighed!
 
Har du ikke modtaget dette Newsletter før, og vil du vide mere om mine guidede meditationer så klik på linket nedenfor for mere information!
 

Information om Heidis guidede meditationer

August 2011


Februar 2011


November 2010


September 2010


August 2010


Juli 2010


Juni 2010


Maj 2010


Marts 2010


Februar 2010


Januar 2010


December 2009


November 2009


Oktober 2009


September 2009


August 2009


Juli 2009


Juni 2009


Maj 2009


April 2009

Heidi Hersom Rådgivning | Grundtvigsvej 27C, 1.tv., 1864 Frederiksberg C  | Tlf.: 40 30 17 61 | hhersom@me.com