Tidligere udsendte Newsletters

8/2 2010 - Newsletter fra HeidiHersom.dk februar 2010

Newsletter februar 2010

 
 
Intro
Februar er her med mere frost og sne end vi har set i 20 år. Jeg synes det er forfriskende med alt det lys som sneen kaster tilbage. Det er desuden videnskabligt bevist at den øgede lysmængde har indflydelse på vores hjerner og dannelsen af endorfiner, således at langt færre har vinterdepression denne vinter, i forhold til tidligere år.
 
Rigtig god februar til dig.
 
 

 
425.000 danskere på antidepressiver
I sidste uge viste TV2 Nyhederne et indslag, hvor budskabet var at 425.000 voksne danskere nu er på antidepressiver. Det svarer til ca. hver 8. voksne dansker.
 
Størstedelen af denne gruppe er ikke mennesker med en psykiatrisk diagnose, men derimod danskere med job, familie og såkaldt "almindelige liv" som bare ikke kan komme gennem hverdagen uden piller til at dulme følelser af sorg, angst, vrede og opgivenhed.
 
Jeg møder mange af disse mennesker i min praksis. Mennesker som efter en skilsmisse, et tab af en nærtstående eller pga stress i hverdagen har søgt lægehjælp fordi de var kede af det, triste, havde søvnproblemer, eller svært ved at overskue hverdagen. Mange læger (men heldigvis ikke alle) skriver en recept på antidepressiv medicin eller lykkepiller, som "løsning" på de følelser patienten fortæller om.
 
Min holdning til denne type medicin er, at pillerne kan være en god "krykke" i en periode hvor alt er svært. Problemet er bare, at pillerne ikke løser det oprindelige problem - pillerne 'lægger låg på' de svære følelser, som stadig er 'under låget'.
 
Samtaleterapi er og bliver den bedste måde at bearbejde og forholde sig til kriser og traumer i livet. Og jeg kunne ønske at nogle flere af de 425.000 danskere , og ikke mindst deres læger, ville erkende dette.

 
Fra min praksis - stress, stress, stress...
Stressen har fået godt tag i mine klienter under den hårdnakkede finanskrise. Det er desværre som om at massehysteriet omkring angsten for at miste sit job stadig har et tag i folk.
 
Desværre ser jeg en tendens til at de stressramte bliver yngre og yngre; helt ned til 25-års alderen. Mange af disse unge negligerer de voldsomme fysiske stress-symptomer som svimmelhed, kvalme, hjertebanken, hukommelsestab, knugen i maven og brystregionen, pludselige sammenbrud med voldsom gråd og overdreven træthed. Som flere klienter har udtalt "Jeg fungerer jo, jeg har det bare rigtigt skidt, men jeg fungerer". Trist trist at hardcore stress-symptomer er blevet "normal hverdag" for mange mennesker.
 
Som de fleste af mine læsere af dette Newsletter ved, holder jeg foredrag om stresshåndtering og stressforebyggelse, og jeg hjælper også virksomheder med at få stressramte og sygemeldte medarbejdere 'på benene' og tilbage i jobbet igen.
 
Her er en række gode råd til dig hvis du føler dig stresset:
 
* Stop op og dan dig et overblik over, hvad det egentligt er, der stresser dig. Er det arbejdsmængden? Er det en særlig kollega der stresser dig? Føler du dig ikke bakket op af din ledelse? Er det noget på hjemmefronten der stresser dig?
Når du har identificeret hvilke faktorer der stresser dig, må du:
 
* Gør noget ved det! Tag dine symptomer alvorligt! Din krop prøver at fortælle dig noget vigtigt. Stil krav til dine omgivelser, bed om hjælp, læg kortene på bordet. Ingen er 'Superman' eller 'Superwoman', og det er menneskeligt at kunne sige fra og bede om støtte.
 
* Sørg for at lægge små åndehuller ind i hverdagen, hvor du gør noget godt, hyggeligt og rart KUN for dig. Det kan være at gå en tur og nyde naturen og den friske luft, det kan være at læse en bog, at meditere, at få massage, at dyrke en hobby, samvær med venner og familie uden at yde osv.
 
* Lav en aftale med dig selv om at du passer på dig selv, og lytter til de symptomer der måtte komme fra din krop.

 
Guided Meditation på Midtsjælland
I samarbejde med LOF i Holbæk gennemfører jeg guided meditation over et forløb på 4 gange.
 
Undervisningsdagene er 23/2, 2/3, 9/3 og 16/3 - alle dage fra kl. 15.00 til 16.40.
 
Første gang vil være et foredrag om meditation og meditations gavnlige virkning på bl.a. stress, koncentrationsevne og generel livskvalitet og glæde. De følgende 3 gange vil være decideret guided meditation.
 
Kender du nogen på Midtsjælland som kunne være interesseret, så videresend dette Newsletter til vedkommende!
 
Se link til program og tilmeldning nedenfor. 

Kursusrække hos LOF Holbæk
 
Nyt koncept: Telefonkonsultation
Jeg har på det seneste haft stor efterspørgsel telefonkonsultation. Dels fra tidligere klienter der er flyttet til provinsen, dels fra mennesker der ikke bor i Københavnsområdet, som har læst nogle af mine svar i "Q brevkassen", og som derefter rigtigt gerne har villet have hjælp fra mig.
 
En telefonsamtale kan aldrig erstatte den kontakt der er mellem mig og en klient, når vi sidder overfor hinanden. Så "terapi live" er så afgjort det bedste, når der skal arbejdes med svære følelser og kriser.
 
Omvendt har jeg erfaret at de mennesker der har fået konsultation over telefonen, har været rigtigt glade for det, og har følt sig rigtigt godt hjulpet.
 
Læs mere om telefonkonsultation på linket nedenfor.

Telefonkonsultation hos Heidi Hersom

August 2011


Februar 2011


November 2010


September 2010


August 2010


Juli 2010


Juni 2010


Maj 2010


Marts 2010


Februar 2010


Januar 2010


December 2009


November 2009


Oktober 2009


September 2009


August 2009


Juli 2009


Juni 2009


Maj 2009


April 2009

Heidi Hersom Rådgivning | Grundtvigsvej 27C, 1.tv., 1864 Frederiksberg C  | Tlf.: 40 30 17 61 | hhersom@me.com