Tidligere udsendte Newsletters

4/3 2010 - Newsletter fra HeidiHersom.dk marts 2010

Newsletter marts 2010

 
 
Intro
Først og fremmest mange tak for alle de positive tilbagemeldinger fra jer læsere, på mit februar newsletter. Jeg har haft rigtig god dialog med mange af jer, og fået interessant feedback på især mit indslag '425.000 danskere på antidepressiver'.
 
Ha' en rigtig god marts måned - nu er foråret, lyset og varmen på vej !
 
 

 
Fra min praksis: Succes.......
Både klienter der går i terapi hos mig og ledere ude i virksomhederne stiller ofte '10.000-kroners spørgsmålet' ; "Hvordan får jeg succes?" eller "Hvordan lykkes det mig at nå mine mål/blive lykkelig/finde drømmepartneren/blive forfremmet".
 
Hvis jeg med et trylleslag kunne svare, ville der sikkert blive kø langt ned ad Falkonér Allé! Men disse spørgsmål kræver en del selvransagelse. At du som menneske 'kigger indad' i dig selv.
 
Her er lidt inspiration:
 
Først og fremmest handler det om at finde ud af hvad der gør dig glad.  Hvad er det der får dig op af sengen hver morgen? Hvad brænder du for? Hvad får dig til at grine og komme i kontakt med barnlig uspoleret glæde? 
 
Succes og lykkefølelse er altid forbundet med glæde. Og glæde er igen forbundet med lyst. Det der gør os glade, har vi også lyst til at beskæftige os med.
 
Når du har fundet ud af, hvad der gør dig glad, er næste skridt:
 
1. At sætte et realistisk mål og nogle delmål i din plan for at få succes.
 
2. Del din plan med familiemedlemmer, nogle venner, eller kolleger således at du ikke kun er forpligtet overfor dig selv, men også overfor nogle andre.
 
3. Følg op på dine fremskridt - skriv dem ned, del dem med personkredsen nævnt ovenfor.
 
4. Justér på målene undervejs - for tilsidst at være i mål.
 
Undervejs i processen - formentligt allerede efter punkt 1 - vil du mærke indre eller ydre modstand i forhold til din plan om at nå dine mål. Det vigtige spørgsmål "Hvad forhindrer mig i at nå mit mål?" skal granskes - gerne i samråd med en coach eller en terapeut som undertegnede. Det er nemlig den indre modstand der hindrer dig i at nå dine mål.
 

 
Venskaber og personligt netværk
Ofte spørger jeg klienter hvordan deres personlige netværk ser ud. Har de mange eller få venner eller bekendte, og hvor mange har de, som virkelig er der, når 'tingene brænder på'.
 
Det er vigtigt for mig at vide hvor meget støtte en klient har, fordi jeg ved at vi vil komme til at berøre emner og følelser som gør, at klienten vil have behov for så meget støtte som muligt, udover den støtte jeg giver i konsultationen.
 
I de senere år har en række virtuelle netværker taget deres indtog i Danmark - Facebook, MySpace, LinkedIn, Twitter. Og det er altså IKKE den slags (ofte meget overfladiske) netværk jeg mener, når jeg taler om personlige netværk. Det jeg taler om er venskab.
 
Mange definerer venskab som de relationer de har til venner de har kendt gennem mange år. Jeg vil gerne udfordre denne definition. For mig er en ven et menneske, som jeg bliver i godt humør af at være sammen med, et menneske som viser nærvær, ægte interesse, indlevelse og forståelse. Og man behøver ikke at have kendt hinanden i 30 år for at vise hinanden nærvær, ægte interesse, indlevelse og forståelse!
 
Alt for ofte holder vi fast i noget som måske engang var et venskab, hvor nærheden er røget og hvor det nu handler mere om at overbevise hinanden om at 'vi har det så hyggeligt' med 3-retters middage inkl dyre vine, overfladisk snak om karriere og præstationer, samt en masse støjende børn i alle aldre, som farer rundt i lokalet.
 
Hvad blev der af et godt gammeldags grin, hvor man griner af sig selv og de andre? Hvad blev der af "Hvordan har du det egentligt?" og "Jeg vil bare rigtigt gerne tilbringe tid sammen med dig, fordi jeg holder af dig", eller "Du kan regne med mig, når du har brug for hjælp"?
 
Så herfra skal gå en opfordring til at se dit personlige netværk igennem; er der nogle relationer som i virkeligheden dræner dig mere for energi, end de giver? Og er der andre mennesker i dit netværk som du befinder dig virkeligt godt sammen med, som skal have mere plads i kalenderen?
 
 

 
Opstart af ny samtalegruppe
Her i foråret starter jeg en ny samtalegruppe. Der er allerede en lille håndfuld interesserede, og der er fortsat et par enkelte ledige pladser.
 
Grib muligheden for at fokusere på din personlige udvikling i en gruppe af ligesindede, hvor vi "løfter i flok" og støtter hinanden. Apropos venskaber så kan nogle rigtigt fine nogle af slagsen udvikle sig via sådan en gruppe.
 
Se mere på linket nedenfor.
 
 

Ny samtalegruppe forår 2010

August 2011


Februar 2011


November 2010


September 2010


August 2010


Juli 2010


Juni 2010


Maj 2010


Marts 2010


Februar 2010


Januar 2010


December 2009


November 2009


Oktober 2009


September 2009


August 2009


Juli 2009


Juni 2009


Maj 2009


April 2009

Heidi Hersom Rådgivning | Grundtvigsvej 27C, 1.tv., 1864 Frederiksberg C  | Tlf.: 40 30 17 61 | hhersom@me.com