Tidligere udsendte Newsletters

12/8 2010 - Newsletter fra HeidiHersom.dk august 2010

Newsletter august 2010

 
 
Intro august
Feriesæsonen er ved at lakke mod enden for de fleste. Det er ved at være hverdag igen - og hvor meget vi end holder af vores ferier, så er det jo i hverdagen at livet leves. Derfor er det vigtigt at hverdagen er skruet sammen på en måde, der er god for dig.
 
Ha en dejlig august måned.

 
Fra min praksis - Perfektionisme

Jeg ser et stigende antal klienter i min praksis der har problemer med usund negativ perfektionisme.

At være perfektionist, eller have perfektionistiske personlighedstræk, er almindeligt anerkendt i psykologisk teori.

Er man perfektionist kræver man det perfekte af sig selv – man er sin egen indre slavepisker. Man kan være perfektionistisk i større eller mindre grad – og de fleste mennesker kan ikke sige sig fri for at have en grad af perfektionisme. Heller ikke jeg!

Perfektioniske behøver ikke kun at være negativt; normal eller positiv perfektionisme giver drivkraft til at gennemføre store bedrifter, og opnå sine mål, samtidigt med at man er tilfreds med sig selv, når bedriften eller målet er nået.

Perfektionismen bliver derimod patologisk eller negativ når pågældende aldrig bliver tilfreds med sin egen indsats, men altid synes at han/hun kunne have gjort tingene bedre. Hos en sådan klient er der rigtig meget indre negativitet og en streng ’indre kritiker’. Klienten bliver sin egen værste fjende, og jeg ser en del klienter i denne kategori med ”Alt eller Intet syndromet” – forstået således at klienten betragter sine handlinger og resultater som enten perfekte eller helt ubrugelige. Der er ingen mellemvej.

Terapeutisk er løsningen for disse klienter at hjælpe dem med at sætte realistiske mål, samt gennem samtaleterapien at få bearbejdet den enorme angst for fiasko, som de bærer rundt på.

Har du problemer med en negativ perfektionisme, så søg hjælp. Depression er en hyppig følge af ubearbejdet negativ perfektionisme.

Har du en snert af positiv perfektionisme, så lav en aftale med dig selv om ikke at være så hård mod dig selv. Som jeg har skrevet før i dette Newsletter, skal du huske at være din egen bedste ven!

 
 

 
Til opslagstavlen
En af mine klienter, som er ganske tilfreds med udbyttet af samtaleterapien hos mig, efterspurgte for nyligt et opslag med en beskrivelse af min virksomheds ydelser, som han kunne hænge op på opslagstavlen i hans virksomheds kantine.
 
Skulle du som tidligere eller nuværende klient være af samme opfattelse som klienten ovenfor, og have adgang til en opslagstavle på din arbejdsplads, sportsklub eller lignende, er nævnte opslag vedhæftet på linket nedenfor.

Opslag om ydelser hos Heidi Hersom.dk

August 2011


Februar 2011


November 2010


September 2010


August 2010


Juli 2010


Juni 2010


Maj 2010


Marts 2010


Februar 2010


Januar 2010


December 2009


November 2009


Oktober 2009


September 2009


August 2009


Juli 2009


Juni 2009


Maj 2009


April 2009

Heidi Hersom Rådgivning | Grundtvigsvej 27C, 1.tv., 1864 Frederiksberg C  | Tlf.: 40 30 17 61 | hhersom@me.com