Tidligere udsendte Newsletters

8/9 2010 - Newsletter fra HeidiHersom.dk september 2010

Newsletter september 2010

 
Intro september
September er her med friske klare dage. Husk at nyde dem mens de er her!
 
I dette newsletter finder du en klumme om det 'at have temperament', samt en nyhed om mulighed for terapi online via web-cam.
 
Rigtig dejlig september til alle mine læsere.

 
Fra min praksis - at have temperament
I min praksis i den forgangne måned har et gennemgående tema været temperament.
 
'At have temperament' siger vi på dansk - underforstået at nogen har det, og andre har det ikke. I denne danske fortolkningsmodel er det 'at have temperament' ensbetydende med at have let ved at blive vred eller hidsig, og at pågældende "ikke kan styre sig". Der ligger også noget underforstået negativt i fortolkningen - i vores kultur er det ikke helt i orden at være temperamentsfuld.
 
Men temperament er så meget andet end at være en hidsigprop (for nu at blive i den ensporede danske fortolkning).  
 
Læren om temperamenterne, opstod i antikken hos grækeren Hippokrates omkring 400 f.Kr. og blev senere udbygget af den græsk-romerske læge Galenos. Den antager, at der er fire temperamenter, hvoraf et er særlig dominerende hos det enkelte menneske. Her var der ikke nogen negativ kodning forbundet med 'temperament'.
 
I dag indgår temaer om temperament som en blandt flere komponenter i   personlighedspsykologiske teorier, og disse bruges bl.a. ved de personlighedstests som benyttes ved rekrutteringer af nyt personale. Heller ikke her er der noget negativt ved begrebet 'temperament'.
 
Klienterne fra min praksis har jeg støttet i arbejdet med denne negative kodning/skyld/dårlige samvittighed over at have temperament.
 
Min holdning er, at temperament er følelser. Følelser er gode. Havde vi ikke vores følelser ville alle dage være grå og ens. Temperament er passion, livsglæde, gejst, stolthed, vrede, livskraft, gennemslagskraft, holdning.
 
Vær glad for dit temperament, samtidigt med at du er bevidst om at det er dig der styrer det, og ikke omvendt!
 
 

 
Nyhed senere i september: Online konsultation
Jeg har i et lille års tid tilbudt telefonkonsultation. Dette tilbud er primært blevet benyttet af klienter der bor i provinsen, eller af andre årsager ikke har mulighed for at møde op i min praksis på Frederiksberg.
 
I løbet af september måned bliver det også muligt at få online konsultation via din PC og web-cam. Som ved telefonkonsultation aftales der på forhånd et tidspunkt for konsultationen, som således kan gennemføres over store afstande, og i både aftentimerne samt i weekenderne.
 
I løbet af måneden lægger jeg info og link ud på forsiden af min hjemmeside - så er du interesseret, så hold øje med min hjemmeside, eller kontakt mig direkte.

August 2011


Februar 2011


November 2010


September 2010


August 2010


Juli 2010


Juni 2010


Maj 2010


Marts 2010


Februar 2010


Januar 2010


December 2009


November 2009


Oktober 2009


September 2009


August 2009


Juli 2009


Juni 2009


Maj 2009


April 2009

Heidi Hersom Rådgivning | Grundtvigsvej 27C, 1.tv., 1864 Frederiksberg C  | Tlf.: 40 30 17 61 | hhersom@me.com