Tidligere udsendte Newsletters

3/11 2010 - Newsletter fra HeidiHersom.dk november 2010

Newsletter november 2010

 
 
Intro november
November er en af de kedelige måneder - vejret bliver koldere og mørkere for hver dag der går. Der er mange grå og våde dage, og ikke de store lyspunkter eller oplevelser at se frem til.
 
Jeg bruger måneden til indendørs aktiviteter - både de praktiske og de mere hyggelige. Og så er det en rigtigt god idé at få startet juleforberedelserne i november - hvis du har købt halvdelen af gaverne inden 1. december gør det en verden til forskel i den travle julemåned. Og har du også overblik over alle decembers julearrangementer allerede i november, kan en del af julestressen tages i forkøbet!
 

 
Fra min praksis: De store skift i livet
Et gennemgående tema i min praksis i den forgangne måned har været de store skift og store tab i livet, som er noget vi alle må forholde os til.
 
Skilsmisse, fyring, sygdom eller dødsfald i den nære familie er alle store skift, som ofte kommer pludseligt og uforberedt. Andre store skift i livet kommer mere gradvist - man vokser fra sin partner, man opdager et ens livsdrøm alligevel ikke kunne blive til noget, eller man indser at man har taget fejl eller truffet nogle dumme valg i forhold til vigtige ting i livet.
 
Uanset om denne livsbegivenhed kommer pludselig eller langsomt, vil alle mennesker blive berørt og i større eller mindre grad komme i det man kalder krisetilstand pga tabet der lides.
 
I en krise går man gennem en række følelsesmæssige faser. Faserne kan lappe ind over hinanden, nogen faser kan tage lang tid, andre kort tid. Først kommer chok og fornægtelse. Dernæst kommer faser med vrede, frustration og magtesløshed, samt fortvivlelse, sorg og håbsløshed. Alle disse følelser kan blande sig og være aktuelle samtidigt.
 
Den sunde krise munder ud i, at du erkender hvad det er du har mistet, og accepterer tingenes tilstand. Denne fase er som oftest også forbundet med sorg og tristhed. Til sidst kommer den fase der kaldes reorienteringsfasen: Du begynder at kigge dig om, og træffe nye beslutninger, og gøre noget nyt i dit liv, baseret på din accept af dit tab.
 
Som psykoterapeut ser jeg altid en livskrise, som en mulighed for at udvikle sig, og 'vokse' som menneske. Når du er 'kommet ud på den anden side' af krisen, vil du opdage at du er blevet klogere og mere realistisk, kender dig selv bedre, og er blevet stærkere. Selvom det bestemt ikke er sådan man har det, når man står lige midt i krisen!
 
Det kan være rigtigt godt at få hjælp fra en terapeut hvis man står midt i et af disse store skift i livet. Terapeuten kan hjælpe dig med at komme gennem krisen, sådan at du ikke 'hænger fast' i feks fornægtelsen eller sorgen, med risiko for at udvikle en depression.
 

 
Tilbud til tidligere klienter
Har du tidligere gået i terapi hos mig, hvadenten det har været individuelt, som del af et par, eller fra en af grupperne, og trænger du til et lille 'brush up', så læs videre!
 
Alle tidligere klienter tilbydes et "4 for 3"-forløb i resten af 2010. Det vil sige at du får 4 sessioner for 3 sessioners pris!
 
Eneste betingelse er, at første af de 4 sessioner ligger i 2010, og at de 4 sessioner  afvikles over et 2-måneders forløb.

August 2011


Februar 2011


November 2010


September 2010


August 2010


Juli 2010


Juni 2010


Maj 2010


Marts 2010


Februar 2010


Januar 2010


December 2009


November 2009


Oktober 2009


September 2009


August 2009


Juli 2009


Juni 2009


Maj 2009


April 2009

Heidi Hersom Rådgivning | Grundtvigsvej 27C, 1.tv., 1864 Frederiksberg C  | Tlf.: 40 30 17 61 | hhersom@me.com